طرح توجیهی  تولید تافی و شکلات

شرکت دالین سبز فارس در کنار فعالیت های مشاوره ای و ارائه طرح های توجیهی در بخش های مختلفی مرتبط با کشاورزی ، دامداری و صنعتی اقدام به ارائه طرحی در زمینه تولید تافی و شکلات نیز نموده است .

                            تافی و شکلات              تافی و شکلات 

شکلات کاکائویی و تافی به عنوان ماده غذایی انرژی زا و مصرفی می‌باشد که بیشتر بعنوان تنقلات مصرف می‌شود. شکلات و تافی در شرایط عادی محیط دو ماه ماندگاری دارد.چنانکه بیش از یکسال در انبار بماند خواص و کیفیت خود را از دست می‌دهد. انبار محصول شکلات و تافی بایستی دارای جریان هوای مناسب بوده، انبار شکلات باید با رطوبت نسبی 60% و درجه حرارت آن 16 تا 18 درجه سانتیگراد می‌باشد. تحت شرایط مذکور شکلات بمدت 6 ماه با کیفیت خوب باقی خواهد ماند. به طور کلی شکلات باید در درجه حرارت های پایین نگهداری شود.

    چنانچه این محصول با نسبت درصدهای لازم در فرمول تولید شود رقیبی برای کالاهای مشابه خارجی می‌باشد و همچنین می‌تواند جهت صادرات در بازارهای خارجی منطقه استفاده گردد.

   دانه های کاکائو ممکن است از نظر اسانس به دو گروه اصلی تقسیم شوند گروه اول شامل دانه های قوی از نظر اسانس بوده و گروه دوم انواع دانه های ضعیف از نظر اسانس خواهد بود. در صنعت شکلات از دو نوع دانه کاکائو استفاده می‌گردد. گروه اول دانه های خوب بوده که محصول آن کره کاکائو است و معادل 56% کاکائوی خالص است . گروه دوم دانه های متوسط و ضعیف است که محصول آن پودر کاکائو بوده و معادل 44% کاکائو خواهد بود. پودر کاکائو معمولا بین 8 تا 27% چربی دارد . در صنعت شکلات سازی ، دانه های بو داده شده پس از آسیاب به صورت مس ( لیکور ) در می‌آید.

    روش تولید :

   با توجه به تنوع طلبی شکلات و تافی ، تولید آن دارای مراحل مختلف بوده و با عنایت به درصد کاکائو ، گلوکز و همچنین مواد افزودنی مصرفی در هنگام تولید فرمولهای مختلفی را دارا می‌باشد. لیکن از نظر کلی و به طور اختصار به شرح خط تولید می پردازیم.

   ابتدا شکر سفید مورد مصرف را داخل آسیاب ریخته تا از صورت دانه بندی به صورت پودر شکر درآید و سپس آب و شیر خشک و روغن را به پودر شکر افزوده و همه را در دیگ پخت دو جداره قرار می‌دهیم. محلول به دست آمده به طرف دیگ تافی هدایت می‌شود و در دیگ تافی کاکائو ( به صورت پودر یا کره کاکائو ) و لستین و انواع اسانس مصرفی و سایر افزودنی ها به آن اضافه شده و به وسیله میکسر بالای دیگ به هم آمیخته گشته و خمیری یکنواخت تشکیل می‌گردد. که بعد از توقف کوتاهی شکلات آماده است. به طرف دستگاه پرکن هدایت می‌گردد و بعد از شکل گرفتن توسط دستگاه فرم دهنده به ماشین بسته بندی منتقل شده و در دستگاه مذکور با رعایت نکات بسته بندی مناسب که ممکن است به صورت کاغذ مومی آلومینیومی و یا سولفان باشد، بسته بندی شده و جهت جلوگیری از فاسد شدن و تغییر شکل در داخل فریزر قرار گرفته و بعد از مدت کوتاهی به داخل کارتن انتقال یافته و سپس به انبار محصول تولیدی حمل می‌گردد.

  لازم به ذکر است که در مورد تولید تافی پس از دستگاه فرم دهنده به فر پخت منتقل شده و از آنجا به دستگاه بسته بندی انتقال می‌یابد. اصولا شکلات در شکل های مختلف ، بنابر تقاضای بازار تولید می‌شود، ولی بهترین اندازه از نظر وزن 15 الی 35 گرم می‌باشد.

 

فهرست مواردی که در طرح ارائه شده توسط شرکت دالین سبز فارس قابل ارائه می باشد

-          مقدمه

-          بررسی سرمایه گذاری ثابت طرح شامل زمین و محوطه سازی ، ساختمان ها ، ماشن آلات ، تاسیسات ، هزینه های قبل از بهره برداری ، هزینه خرید دام

-          بررسی هزینه های جاری طرح شامل : مواد اولیه و نهاده های تولید ، حقوق و دستمزد ، هزینه های تعمیرات ، هزینه استهلاک ، هزینه سوخت و انرژی

-          بررسی نوع تولیدات و قیمت فروش آنها

-          بررسی و برآورد هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی

-          -          بررسی و پیش بینی درآمد ، سود خالص ، دوره برگشت سرمایه و ...   

خلاصه طرح توجیهی :

ظرفیت : 600 تن در سال     زمین مورد نیاز : 2000 متر مربع

اشتغال زایی : 18 نفر          سرمایه ثابت : 33546 میلیون ریال  

سرمایه گذاری کل : 1488 میلیون ریال در سال 82      برگشت سرمایه : 18 ماه 

نکته : در صورت تمایل می توان این طرح را برای سال جاری و مطابق با شرایط متقاضی نیز طراحی و آماده سازی نمود

 

تلفن تماس : 09177131162   مهندس رضایی  شرکت دالین سبز : 07118327629

WWW.Dalin.ir         WWW.Horticulture.persianblog.ir



تاريخ : ۱۳۸٧/٩/٦ | ۱٠:٤٥ ‎ب.ظ | نویسنده : سعید رضایی زاده | نظرات ()
.: Weblog Themes By VatanSkin :.