هر که از مردم تشکر کند خدا را بیشتر شاکر بوده است

سلام دوست عزیز

طرح توجیهی  تولید اسانس از گیاهان دارویی

شرکت دالین سبز فارس در کنار فعالیت های مشاوره ای و ارائه طرح های توجیهی در بخش های مختلفی مرتبط با کشاورزی ، دامداری و صنعتی اقدام به ارائه طرحی در زمینه تولید اسانس از گیاهان دارویی نیز نموده است .

       گیاه دارویی                  گیاه دارویی

یکی از گزوه های مواد موثره گیاهان اسانس ها می باشند اسانس ها از نظر ترکیبات شیمیایی همگن نیستند بلکه به صورت ترکیبات مختلفی مشاهده می شوند ولی به طور کلی از گروه مواد شمیایی ترپن ها هستند و یا منشاء ترپنی دارند . این ترکیبات از بو و مزه تلخی دارند و وزن مخصوص آنها کمتر از آب هست . این مواد به روغن های خاص و یا روعن های فرار نیز معروفند . اسانس ها در کرک ها و سولو های ترشحی منفرد و یا مجتمع غده های ترشحی مجاری ترشحی در قسمت های درونی و سطحی مختلف اندام های مختلف برگ و میوه ها و جوانه ها و شاخه های گیاهان وجود دارند سلول ها و بافت ترشحی ممکن است تنها در یک اندام گیاه جود داشته باشند ( مثلا تنها در گل یا میوه ) و یا ممکن است در اندام های مختلف گیاه پراکنده باشند در این صورت اسانس های حاصله از نظر کیفیت و کمیت و همچنین عناصر و اجزاء تشکیل دهنده از اندامی به اندام دیگر تفاوت دارند به طوری که تولید کنندگان عطر و ادکلن می دانند که اسانس های حاصل از گل های نارنج تلخ ئر مقایسه با اسانس های استخراج شده از پوست میوه از کیفیت و ارزش بیشتری برخوردرند . از این رو یکی از مهمترین مسایل گیاهان دارویی مطالعه و تحقیق در مورد اسانس های مختلف موجود در اندام های گیاه و مقایسه آنها از نظر کمیت و کیفیت با یکدیگر می باشد اسانس ها معمولا در داخل سلول های گیاهی به شکل قطرات کروی و گلبول مانند جای گرفته اند . وجود اسانس ها در حدود 2000 گونه از 250000 گونه گیاه گلداری که تاکنون شناخته شده گزارش گردیده است مهمترین گیاهان دارویی دارای اسانس متعلق به خانواده نعناع سراب مورد گیشنیز کاسنی سرو و تعداد کمی از گیاهان دیگر می باشد .

اسانس ها معمولا دارای خواص فیزیکی و شمیایی زیر می باشند :

اسانس ها مواد فراری هستند که در الکل و دیگر حلال های آلی حل می شوند وقتیکه تازه باشند عمدتا بیرنگ به نظر می رسند که در این حالت هیچ شباهتی به مواد روغنی ندارند .

اسانس ها معمولا به خانواده ترپن ها ، سزکویی ترپن ها ، الکل ها ، آلدئید ها ، استرها ، فنل ها ، اتر ها و پراکسید ها می باشند این مواد غالبا مانع رشد باکتری ها می گردند و خاصیت ضد تورم ضد دل درد آرام بخش ضد نفخ اشتها آور و گاهی اوقات خاصیت خلط آور دارد .

ممکن است اسانس ها با موادی نظیر ضمغ ها و رزین ها همراه گردند که در این صورت ترکیبات شیمیایی حاصل بسیار پیچیده می گردند . این ترکیبات معمولا در دمای پایین به صورت جامد هستند و در دمای بالا ذوب می گردند .

خواص فیزیکی :

وزن مخصوص اسانس ها با اندکی اختلاف معادل یکدیگر بوده و حدود 8/. تا 9/. و عموما در دسته معین از حلال های آلی حل می شوند . بطور کلی اسانس ها با آب غیر قابل اختلاط می باشند ولی می توانند در عین انحلال کم به خوبی بوی خود را انتقال می دهند . قدرت چرخش نوری و ضرایب شکست اغلب وسیله مناسبی جهت تشخیص آنهاست اسانس های کاملا خالص به وسیله قلیا نیز صابونی نمی گردند .

منشاء گیاهی :

اسانس ها بسته به تیره گیاهی ممکن است در اندام های ترشحی مانند کرک های غده ای سلول های پارانشیمی لوله های اسانسی به نام ویتا و در کانال های لیروژن وجود داشته باشند . خانواده های گیاهی که از نظر اقتصادی در تهیه اسانس های مختلف دارای اهمیت می باشد عبارتند از رزاسه ( گل سرخ ) کمپوزیته ( ماترکاریا ) لابیاته ( نعناع) میرتاسه ( کالیپتوس ) پیانه ( کاج ) روتاسه ( نارنج ) چتریان ( رازیانه و زیره )  

 

فهرست مواردی که در طرح ارائه شده توسط شرکت دالین سبز فارس قابل ارائه می باشد

-          مقدمه

-          معرفی محصول

-          شماره تعرفه گمرکی

-          شرایط واردات محصول

-          بررسی استانداردهای موجود در رابطه با محصول

-          قیمت تولید داخلی و جهانی محصول

-          معرفی موارد مصرف و کاربرد

-          بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل تاثیر آنها بر روی مصرف محصول

-          اهمیت استراتژیکی محصول در دنیای امروز

-          کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول

-          شرایط صادرات

-          بررسی ظرفیت بهره برداری از آغاز مرحله سوم توسعه تاکنون

-          بررسی طرح های جدید و در حال توسعه در دست اجرا

-          بررسی روند واردات محصول تا سال 85

-          بررسی روند مصرف تا کنون

-          بررسی روند صادرات تا سال 85

-          بررسی محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم توسعه

-          بررسی تکنولوژی و روش های تولید محصول در کشور ایران

-          بررسی نقاط قوت و ضعف تکنولوژی های مرسوم در تولید و عرضه محصول

-          بررسی حداقل ظرفیت تولید اقتصادی و حجم سرمایه گذاری ثابت

-          برآورد منابع اولیه مورد نیاز سالانه و منابع تامین آن

-          پیشنهاد منطقه مناسب برای اجرای طرح

-          وضعیت نیروی انسانی و تعداد اشتغال

-          بررسی تعیین میزان آب ، برق ، سوخت و امکانات مخابراتی و ارتباطی

-          وضعیت حمایت های اقتصادی و بازرگانی

پیشنهادات جهت ایجاد واحد های جدید تولیدی

خلاصه طرح توجیهی :

ظرفیت : 100 تن در سال               

اشتغال زایی : 30 نفر          سرمایه گذاری کل طرح در سال 86 : 9200 میلیون ریال

زمین مورد نیاز : 5000 متر مربع       

 کمبود محصول تا پایان برنامه چهارم توسعه : 59395 تن در سال

هزینه سفارش طرح :

به تاریخ سال 86 مبلغ 15000 تومان

به تاریخ سال جاری مبلغ 45000 تومان

به تاریخ سال جاری و مهر شرکت و مهر نظام مهندسی مبلغ 95000 تومان

 

تلفن تماس : 09177131162   مهندس رضایی  شرکت دالین سبز : 07118327629

WWW.Dalin.ir         WWW.Horticulture.persianblog.ir



تاريخ : ۱۳۸٧/٩/۸ | ٩:٤٥ ‎ب.ظ | نویسنده : سعید رضایی زاده | نظرات ()
.: Weblog Themes By VatanSkin :.