سلام دوست عزیز

هرگز کسی را از الهام قلبی اش منصرف نکنید

درخت بادام

کلیات گیاه شناسی :

درخت بادام به بلندی 8 متر می رسد درختی است زیبا که از زمانهای قدیم در نواحی مرکزی و غربی آسیا مخصوصاً افغانستان و ایران ، سوریه و فلسطین پرورش می یافته است . ریشه درخت بادام بسیار قوی است این درخت می تواند حتی با کمی رطوبت نیز رشد کند برگهای آن بیضی ، باریک ، نوک تیز و به رنگ سبز می باشد گلهای آن بسیار زیبا و به رنگ صورتی است . در اوائل بهار شکوفه های بادام ظاهر می شود .

به طور کلی دو نوع بادام وجود دارد :

1- بادام شیرین Sweet almond  

2-بادام تلخ    Sweet almond

میوه درخت بادام به صورت شفت است که قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک است که در داخل آن بادام با پوست سخت وجود دارد در ابتدای تشکیل میوه پوشش خارجی سبز رنگ و گوشت دار است که پوشیده از کرک است و هنوز به درستی رشد نکرده است که آنرا چغاله بادام می نامند که دارای خواص مخصوص می باشد پس از رسیدن بادام به تدریج پوشش خارجی سبز رنگ خشک شده و پوست آن نیز سفت و سخت است و مغز بادام در داخل آن رشد کرده و آماده استفاده می شود  

مغز بادام بیضی شکل و مسطح بوده که یک طرف آن نوک تیز است مغز بادام در داخل پوسته نازک قهوه ای رنگی می باشد که می توان آن را به کمک آب گرم ازآن جدا کرد که مغز بادام سفید رنگ در آن است

مغز بادام شیرین و طعم ملایم و خوشمزه ای دارد و به سهولت از بادام تلخ تشخیص داده می شود از کلیه قسمت های بادام شیرین مانند شکوفه ، برگ و میوه آن استفاده طبی می شود

     درخت بادام                        درخت بادام

ترکیبات شیمیایی :

بادام شیرین دارای 50 تا 55 درصد روغن و بادام تلخ دارای 40 تا 45 درصد می باشد بادام همچنین دارای 25 درصد مواد سفیده ای و دیاستازی به نام امولسیون ، قند ، صمغ ، موسیلاژ و مواد معدنی می باشد

بادام تلخ دارای ماده مخصوصی 1تا 3 درصد به نام آمیگدالین می باشد که از اثر آب برروی این ماده اسید سیانیدریک و آلدئید بنزوئیک و گلوکز حاصل می شود

اسانس بادام تلخ (الدهید بنزوییک ) در عطر سازی به کار می رود و همچنین از آن رنگ سبزی به نام مالاشیت درست می کنند

اسانس بادام تلخ به دلیل اینکه دارای اسید سیانیدریک است کمی تلخ می باشد

مقدار اسید سیانیدریک دربادام تلخ :

000025/0 درصد است .

درصد گرم مغز بادام شیرین خشک شده مواد زیر یافت می شود :

 آب

 4/7 گرم

 انرژی

 598 کالری

 پروتئین

18/6 گرم  

 روغن اشباع نشده

54/2 گرم  

 نشاسته

19/5 گرم  

 کلسیم

320 میلی گرم  

 فسفر

500 میلی گرم  

 آهن

4/7 میلی گرم  

 پتاسیم

770 میلی گرم  

 ویتامین ب 1

25/0 میلی گرم  

 ویتامین ب2

9/0 میلی گرم  

 وبتامین ب3

3/5 میلی گرم  

خواص دارویی :

1- بادام ملین بوده و روغن بادام ضد یبوست است مخصوصا از روغن بادام می توان رفع یبوست برای بچه ها استفاده کرد

2- بادام سینه را نرم می کند

3- بادام برای درمان زخم روده ها و مثانه و اسهال مفید است

4- بادام بو داده مقوی معده بوده و قابض است

5- بادام تقویت کننده نیروی جنسی است و تولید اسپرم رازیاد میکند

6- بادام را آسیاب کرده و با عسل مخلوط کنید وبرای درد کبد و سرفه مفید است

7-چغاله بادام لثه و ریشه دندان را تقویت میکند

8- چغاله بادام برای خشکی دهان مفید است

9- شکوفه بادام را دم کنید و به عنوان مسهل برای اطفال استفاده کنید

10- دم کرده پوست قهوه ای رنگ مغز بادام بهترین دارو برای تسکین درد و التهاب مجاری تنفسی است

11- جوشانده برگ بادام برای نارسایی کبد و کیسه صفرا مفید است

12- روغن بادام خواب آور است و بی خوابی را از بین می برد

13- برای صاف کردن سینه و نرم شدن روده ها و از بین بردن سرفه خشک باید روغن بادام را با شکر و کتیرا مخلوط کرده و بخورید

14- روغن بادام را با آب مخلوط کنید داروی خوبی برای رفع اسهال و دل پیچه بچه ها خواهد بود ضمنا این مخلوط سنگ مثانه را خارج کرده و ادرار کردن را آسان می کند  

15- برای رفع نقرس و رفع خمیدگی پیران مهره های پشت را با روغن بادام چرب کنید

16- برگ تازه درخت بادام مسهل و ضد کرم است

17- برگ خشک شده درخت بادام قابض بوده و اسهال را از بین می برد

18- روغن بادام شیرین به دلیل خاصیت نرم کنندگی و ضد التهاب در کرم ها و پماد ها بکار می رود

19- برای رفع بیماری سینه روغن بادام شیرین را با هم وزن آن عسل و یک زرده تخم مرغ مخلوط کنید که به صورت خمیر یکنواختی در آید سپس به آن جوشانده گل ختمی اضافه کنید و یک قاشق چایخوری از آن را به فاصله هر سه ساعت بخورید

20- برای رفع خارش پوست بچه هایی که سرخک و مخملک دارند روغن بادام را در تمام سطوح بدن آنها بمالید خارش را تسکین می دهد

21- مالیدن روغن بادام برروی پوست التهاب را رفع کرده و سوختگی را درمان می کند

22- روغن بادام اگزما را رفع می کند

خواص بادام تلخ

چون بادام تلخ دارای اسید سیانیدریک است در مصرف آن باید نهایت دقت را به عمل آورد

مغز بادام تلخ از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است

1- بادام تلخ را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کرده ضماد خوبی برای سردرد می باشد همچنین مالیدن آن بر دور چشم تقویت بینایی مفید است  

2- خوردن بادام تلخ برای تنگی نفس ، سرفه و ورم ریه مفید است

3- بادام تلخ را با عسل بخورید کبد و طحال را تمیز می کند

4- برای رفع درد کلیه ها بادام تلخ را با نشاسته و نعنا بخورید

5- بادام تلخ را با عسل برای قولنج مفید است

6- برای از بین بردن سنگ کلیه و ناراحتی های کلیه ، بادام تلخ را با شیره انگور مخلوط کرده و بخورید

7- اگر عادت ماهانه خانم ها عقب افتد بهترین طرز درمان آن قرار دادن شیاف بادام تلخ در مبهل است

8- برای از بین بردن لکه های صورت ، بادام تلخ را پودرکنید و با سرکه مخلوط کرده و ضمادی از آن درست کنید و روی پوست بمالید

9- ضماد بادام تلخ برای درمان زخمهای کهنه خارش و مخملک به کار می رود

10- ضماد ریشه درخت بادام تلخ برای درمان انواع درد ها مفید است

11- ضماد ریشه بادام برای پاک کردن طحال ، کلیه و دفع کرم رود بکار می رود

12- دم کرده ریشه درخت بادام تلخ برای پاک کردن طحال و دفع کرم روده بکار می رود

13- روغن بادام تلخ خاصیت مسهلی دارد

14- روغن بادام تلخ برای تنگی نفس ، درد کلیه و خارج کردن سنگ مثانه مفید است

15- برای رفع زنگ زدن گوش و صدا در گوش یک قطره روغن بادام تلخ در گوش بریزید

16- مالیدن روغن بادام تلخ روی صورت لکه ها و چین و چروک را از بین می برد

17- روغن بادام تلخ ترک دست و پا را که از سرما ایجاد شده از بین می برد

18- آنهایی که مبتلا به اگزما هستند اگر از بادام تلخ خمیری درست کنند و از آن به جای صابون برای شستن نقاطی که مبتلا به اگزما است استفاده کنند بزودی بهبود می یابند

19-خمیر بادام تلخ برای رفع بوی بد پا و زیر بغل مفید است 

20- روغن بادام تلخ برای درمان سیاه سرفه است

طرز استفاده روغن بادام

برای بدست آوردن روغن بادام ، مغز بادام را پس از تمیز کردن و خشک کردن خرد می کنند و به صورت خمیر در می آورند و سپس آن را تحت فشار قرار داده و روغن آنرا استخراج می کنند این روغن را فشار اول می نامند

تفاله بادام را که از فشار اول باقی مانده تحت اثر حرارت و مواد شیمیایی قرار داده و روغن فشار دوم را به دست می آورند به دلیل اینکه روغن بادام گران است معمولا تقلب کرده و آنرا با روغن های دیگر مانند روغن مغز هسته زرد آلو و هلو مخلوط کرده و با نام روغن بادام می فروشند

همان طور که گفته شد اگر روغن بادام تلخ یا مغز زرد آلو و یا هلو تحت اثر آب قرار گیرند اسید سیانیدریک و آلدهید بنزوئیک تولید می شود که سمی است بنابراین برای گرفتن روغن از این هسته ها نباید استفاده کرد

اسانس بادام تلخ

این اسانس مایعی زلال و بی رنگ است که در اثر کهنه شدن به رنگ زرد کمرنگ در می آید بوی آن قوی طعمش سوزاننده و تلخ و بسیار سمی است اسانس بادام تلخ به سهولت با اکسیژن هوا ترکیب و اکسید می شود بنابراین باید همیشه محتوی آن کاملا پر و در بسته بوده و در جای تاریک وسرد نگاهداری شود

شکوفه و گل بادام :

گل وشکوفه درخت بادام دارای بوی مطبوع و طعم تلخ است

پوست میوه بادام

به صورت جوشانده مصرف می شود طرز تهیه آن به این صورت است که 50 گرم پوست بادام شیرین را در یک لیتر آب ریخته و مدت چند دقیقه  آن را می جوشانند سپس آنرا صاف کرده و مصرف می کنند  

برگ درخت بادام :

برای تهیه جوشانده برگ درخت بادام 50 گرم برگ درخت دریک لیتر آب می جوشانند و سپس صاف می کنند

مغز بادام :

معمولا به صورت خشک شده و خام یا بوداده مصرف می شود

شیر بادام

شیر بادام را از مغز بادام بو نداده و خام تهیه می کنند برای تهیه آن 50 گر م مغز بادام را کاملا آسیاب کرده که به صورت پودر در آید سپس مقدار 50 گرم شکر یا قند به آن اضافه کرده و با یک لیتر آب مخلوط می کنند مایعی مانند بدست می آید

نوع دیگر شیر بادام برای کودکان شیر خوار و اطفال بسیار مفید است و می تواند جانشین مادر و یا مکمل آن باشد بدین ترتیب بدست می آید که مقدار 50 گرم بادام را به مدت چند دقیقه درآ ب گرم قرار می دهند تا پوست آن کنده شود سپس آنرا آسیاب کرده و به صورت پودر در می آورند و مقدار کمی آب را به آن اضافه می کنند و به هم می زنند تا به شکل خمیر در آید سپس خمیر حاصل را با یک لیتر آب مخلوط و بهم می زنند و سپس مقدار 50 گرم عسل به آن اضافه می کنند تا کاملا حل شود این مایع را از پارچه ململ می گذرانند تا مایعی مانند شیر از آن باقی بماند

البته اگر اشخاص بالغ بخواهند از شیر بادام استفاده کنند احتیاجی به صاف کردن آن نخواهد بود

طریقه دیگری که آسان تر است بدین صورت است که مقدار 50 گرم بادام پوست کنده یک لیتر آب و 50 گرم عسل یا شکر را در داخل مخلوط کن برقی بریزید تا مایعی مانند شیر بدست آید

مضرات :

بادام از نظر اینکه دارای مواد مغذی است بنابراین غذایی بسیار خوب است ولی چون سنگین و ثقیل الهضم است نباید در خوردن آن افراط کرد و مقدار آن نباید در روز بیش از 10 دانه باشد

بادام همچنین برای معده های ضعیف و سرد خوب نیست و اشخاصی که معده ضعیف دارند بهتر است بادام را با شکر بخورند

منبع : http://fars.frw.org.ir



تاريخ : ۱۳۸۸/٢/۱٥ | ۱٠:۱٠ ‎ق.ظ | نویسنده : سعید رضایی زاده | نظرات ()
.: Weblog Themes By VatanSkin :.